"Karneks" gradi postrojenje za otpadne vode

Industrija mesa "Karneks" u Vrbasu počeće ove godine da gradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, vredno više od dva miliona evra, što će veoma doprineti ostvarivanju regionalnog projekta zaštite Velikog bačkog kanala. Izgradnja tog postrojenja jedna je od najznačajnijih investicija te kompanije, koja je proteklih pet godina u proširenje postojećih i izgradnju novih kapaciteta, kupovinu novih mašina, vozila i druge opreme uložila oko 15 miliona evra. Uprkos posledicama globalne ekonomske krize, koja je veoma pogodila i mesnu industriju, ove godine u razvoj "Karneksa" biće uloženo još oko pet miliona evra. Opremu za buduće "Karneksovo" postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda izradiće jedna holandska firma, a za izgradnju tog objekta biće angažovane građevinske firme iz Srbije.

"Karneks" gradi postrojenje za otpadne vodeIndustrija mesa "Karneks" u Vrbasu počeće ove godine da gradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, vredno više od dva miliona evra, što će veoma doprineti ostvarivanju regionalnog projekta zaštite Velikog bačkog kanala, izjavio je generalni direktor te kompanije Hju Mekrejnolds.

Izgradnja tog postrojenja jedna je od najznačajnijih investicija te kompanije, koja je proteklih pet godina u proširenje postojećih i izgradnju novih kapaciteta, kupovinu novih mašina, vozila i druge opreme uložila oko 15 miliona evra.

Uprkos posledicama globalne ekonomske krize, koja je veoma pogodila i mesnu industriju, ove godine u razvoj "Karneksa" biće uloženo još oko pet miliona evra, rekao je Mekrejnolds sinoć na konferenciji za novinare, održanoj na Zekinom salašu.

Opremu za buduće "Karneksovo" postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda izradiće jedna holandska firma, a za izgradnju tog objekta biće angažovane građevinske firme iz Srbije, istakao je prvi čovek kompanije, koja je od 2006. godine u većinskom vlasništvu investicionog fonda Ašmor u Londonu.

Mekrejnolds je napomenuo da je "Karneks" prošle godine poslovao uspešno, bez obzira na tešku ukupnu ekonomsku situaciju i dodao da tu kompaniju, sa oko 2.000 radnika, većinski vlasnik za sada ne želi da proda nego, na protiv, namerava da investira u proizvodnju i razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik